fredag den 22. februar 2013

Enzymer

Sucrase
Sucrase er et enzym, der katalyserer processen hvor fructose og glucose bliver til saccharose.
Enzymet fikserer fructose og glucose, så OH-grupperne sidder overfor hinanden. Derefter sker en ændring i proteinets tertiære struktur, der resulterer i, at de to substrater presses sammen, og vand fraspaltes.
Enzymet tilhører enzymgruppen hydrolaser, da det spalter bindingerne i molekylet, der brydes ved optagelse af vand.
Sucrases pH- og temperaturoptimum er en pH-værdi på 2,0 og en temperatur på 37 C. Hvilket betyder at katalyseringen foregår hurtigst ved 37 C og pH 2,0.

Figur, som viser processen som sucrase katalyserer
Figuren viser processen som sucrase katalyserer













Kilder:

  • https://www.msu.edu/~zatkoffj/rd/sucrose.html
  • Gasbjerg, Peder K. Gunnar Søgaard Jensen, Anette Balle Sørensen: Bioteknologi - en basisbog, systime 2011
  • http://bio1151.nicerweb.com/Locked/media/ch05/enzyme.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar