onsdag den 20. februar 2013

Enzymer
Vi har valgt enzymet hexokinase, som er gruppespecifikke. Det betyder, at de kan katalysere processer der indvolverer den samme kemiske gruppe.Hexokinase sætter phospatgrupper sammen på fx. glucose og andre kuldhydrater.
Enzymer bliver påvirket af pH-værdien på den måde, at pH-værdien ændrer enzymets hastighed. De sure og de basiske aminosyrer ændrer ladningen afhænig af pH-værdien i opløsningen. Der hvor enzymets pH-værdi's hastighed er maksimal, kaldes enzymets pH-optimum. Men de bliver også påvirket af temperaturen. Jo højere temperatur, jo lavere hastighed. Når enzymet når en hvis temperatur, denaturerer det, hvilket betyder at deres rumlige (tertiære) struktur går i stykker, og de mister evnen til at binde substratet og fremme dets omdannelse. Det punkt hvor temperaturen giver enzymet dens højste hastighed, kaldes temperaturoptimum.

Kilde: Sørensen, Annette Balle - Jensen, Gunnar Søgaard - Gasbjerg, Peder K, Bioteknologi - en basisbog, Systime.

Lavet af: Ditte K, Jennifer, Aviaja, Naphatson og Jane.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar